“Ze zijn enthousiast en we lachen wat af” zegt bewegingsdeskundige Elly Duijnhouwer over haar werk met ouderen

Elly Duijnhouwer is een bezige “beweeg-bij” van 52 jaar. Ze heeft 2 kinderen, een zoon van 19 en een dochter van 15 jaar. Na haar opleiding aan de Academie Lichamelijke Opvoeding in Zwolle heeft ze ruim 25 jaar als docent werkzaam geweest in het middelbaar onderwijs in Goes. Tijdens de laatste jaren van deze periode was ze ook werkzaam in de fitness, begeleidde ze mensen in de zaal en gaf pilates lessen. Dit werk gaf haar veel voldoening dat ze in 2013 is gestart met een eigen fitnesscentrum. Het begeleiden van senioren/ouderen geeft haar veel voldoening.

Veelzijdigheid

Bewegingsdeskundige mag je Elly zeker noemen, ze geeft lessen en trainingen op veelzijdige sportgebieden zoals:

  • Gymlessen in de gymzaal met groepen ouderen via Allevo, tijdens deze lessen is er eerst een warming up met loopvormen en veel oefeningen die het lichaam losmaken en sterk maken. Daarna een spel zoals badminton, hockey, volleybal of ander leuke spelvormen en als afsluiting een cooling down. 
  • Bij de pilates oefeningen wordt er na een warming up voornamelijk oefeningen op een matje op de grond gedaan. Wel gericht op het niveau dat mensen aankunnen en waar ze sterker van worden. Natuurlijk afgewisseld met heerlijke ontspanning of stretchoefeningen.
  • De wandeltrainingen zijn buiten en worden ook afgewisseld met oefeningen en leuke spelletjes. Heerlijk om buiten in de natuur te zijn en ondertussen iets goeds voor je lichaam te kunnen doen.
  • Ook de fitnesstrainingen worden “op maat gemaakt” en aangevuld met allerlei oefeningen met fitnessapparatuur die goed voor lichaam en geest zijn. 
  • Daarnaast gaat ze met de ouderen een paar keer op bezoek bij de leerlingen van het Cios die als keuzevak sport met ouderen hebben gekozen.

Vitaal & bewegen voor ouderen

Het is voor ouderen erg belangrijk om te bewegen, vitaal te zijn en te blijven. Buitenom is het voor Elly gewoon erg leuk om met ouderen te werken. “Ze zijn enthousiast en we lachen wat af”. Ook is het voor haar fijn om wat te kunnen doen voor mensen. “Dat het daarbij dan ook nog eens erg gezellig is, is dan natuurlijk mooi meegenomen!”

Elly Duijnhouwer