Vitaliteitsweek 2022

Op donderdag 9 juni is de Vitaliteitsweek van Fit2Work in Goes. Voorheen was deze week jaarlijks in november en sinds dit jaar voor het eerst in juni, kortom de uitgelezen periode om met meer zin en inspiratie de zomer in te gaan. En wie wilt dit nu niet? De Vitaliteitsweek staat in het teken van de 6 pijlers; ervaren, doen, weten, beleven, bewegen en loslaten.

Verbinden


Fit2Work gelooft in de kracht van verbinding. Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder. En dat hebben ze op veel vlakken mogen ervaren de afgelopen jaren. Door over hun eigen schutting te kijken ontstaan er tal van mogelijkheden en ontstaan de mooiste verbindingen.


Vitaal en gezond leven op de Bevelanden


Actielijn vitaal en gezond leven op de Bevelanden is onderdeel van de samenwerking tussen de gemeenten op de Bevelanden, onderwijsinstellingen, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen. Vanuit deze actielijn leggen ze de focus op vitaliteit en gezondheid van medewerkers van bedrijven en instellingen. Nadat er contacten waren met de gemeente Goes over de actielijn heeft Geralda Jansen, één van de initiatiefnemers van Fit2Work, een uitnodiging gekregen om daar te komen pitchen. Het verhaal was erg interessant dat de gemeente Goes zich aansloot bij dit initiatief. Daarna was het zaak om een proeftuin in te richten en andere partners te betrekken.


Bredere inzet


Er is met de actielijn breder ingezet dan alleen op onderwijs, zorg en welzijn. “Het verbreden van deze stap is stappen maken in de toekomst. Zo ontstond de wens om een programma op te zetten voor de werkende Bevelander in de gehele beroepsbevolking. De basis begint met draagkracht, draagvlak en een positieve gezondheid creëren. En daarmee willen we de 6 pijlers aan bod laten komen. En dat is goed gelukt”, aldus Geralda. Zo kan je denken aan een workshop zenvol werk, bachata dans of gezonde keuzes maken. Hiermee hoopt Geralda dat de deelnemers na afloop terug kunnen kijken op een positieve ervaring waar ze op de werkvloer met de andere collega’s over gaan praten. En natuurlijk ook inspiratie opdoen om dit zelf te organiseren binnen het bedrijf zodat het gaat leven onder het hele team.

Meer informatie over de Vitaliteitsweek en het complete programma: https://www.fit2workzeeland.nl/

Vitaliteitsweek 2