Sporten is even lekker even de gedachten “uit” zetten

Wilko de Vos, 57 jaar en woont in Kattendijke. Hij is werkzaam bij de Zeeuwse Haardenspecialist in Goes, zijn werkzaamheden bestaan uit de montage van sfeerverwarming toestellen (gas en hout), werkvoorbereiding en planning voor de montageploeg.

Hij doet graag aan hardlopen bij AV’56 en traint afhankelijk van het wedstrijdprogramma gemiddeld 4 keer per week. De afstanden die Wilko loopt liggen tussen de 5 kilometer en de marathon. Sporten tijdens corona is behoorlijk anders. In de normale/oude situatie wordt er een planning gemaakt van te lopen wedstrijden, nu is er eigenlijk weinig tot niets te plannen omdat alles onzeker is over het doorgaan van evenementen.

In het weekend of in de avonden traint Wilko of zijn er wedstrijden. Omdat hij slecht stil kan zitten, moet hij eigenlijk altijd iets te doen hebben. Sporten vindt hij belangrijk omdat het in zijn ogen gezond is voor je lijf en je geest. “Lekker even de gedachten “uit” zetten, maar soms is het ook een “nadenk” moment voor het oplossen van een probleem. Verder is het goed voor het lichaam; je bouwt extra weerstand op en houdt je fit. Je ontmoet tijdens het sporten allerlei andere mensen en geeft een stuk ontspanning in het hoofd en lichaam”, aldus Wilko.

Wilko de Vos