Rookvrij sporten in de gemeente Goes

Onze droom is dat alle kinderen uit de gemeente Goes rookvrij kunnen opgroeien. Ook sportverenigingen kunnen hieraan bijdragen door rookvrij te worden.

Rookvrije verenigingen

Gelukkig worden al steeds meer verenigingen rookvrij. Dat is goed nieuws want veel kinderen brengen een groot deel van hun tijd door bij een vereniging. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals sporters, trainers en ouders. Met een rookvrije vereniging wordt het goede voorbeeld aan kinderen gegeven en wordt meeroken voorkomen.

Wat is de Rookvrije Generatie?

De Rookvrije Generatie is een landelijke beweging die zich inzet om opgroeiende kinderen te beschermen tegen roken. Eind 2018 heeft de gemeente Goes zich aangesloten bij deze beweging. Ons doel is niet om rokers te laten stoppen met roken, maar hen te vragen niet meer in het bijzijn van kinderen te roken.

Meedoen?

Meer informatie over de Rookvrije Generatie, ondersteuning bij een rookvrije vereniging of wil je dat jouw vereniging rookvrij wordt? Dan kun je contact opnemen met Evelina Goetheer via rookvrijgoes@goes.nl.

Rookvrij sporten