Remco den Ouden en zijn team sporten tijdens werktijd

Deze keer in de rubriek Beweeg Collega:

Remco den Ouden en zijn sportieve team van PersonPlus in Goes, de externe personeelsafdeling voor MKB, sporten zelfs tijdens werktijd. Er werken 11 mensen van verschillende leeftijden, variërend van 22 tot 46 jaar. Ze houden zich bezig met loonadministratie, HR advies, zijn de juridsiche helpdesk en daarnaast verzorgen wij Arbo en Verzuim opvolging.

Remco doet twee keer per week aan tennis. Andere collega’s voetballen, gaan naar de sportschool, fitnessen, etc. Met corona maakt het wel lastiger, hij vindt het bijvoorbeeld erg leuk om dubbel te spelen met tennis en dat gaat nu helaas niet. Daarnaast is zeker in het begin het bezoeken van de sportschool niet mogelijk geweest, wat erg jammer is.

“Sporten in combinatie met werk is vaak lastig. De balans is vaak zoek voor mensen, drukke baan, genoeg privé afspraken en dan schiet sporten er vaak bij in. Terwijl dat zo goed is voor je als mens; zowel voor je je lijf, als voor je mind”, zegt Remco. “Wij zijn ervan overtuigd dat als je goed en gezond beweegt, je op alle vlakken veel beter presteert”. Dat zijn één van de redenen dat ze als bedrijf voor hebben gekozen om twee keer per week sporten aan te bieden op kantoor, onder werktijd. Op deze momenten komt Bores en een personal trainer van Innovate Personal Training die een uur met het team sport. De ene keer is dat een uur boksen, de andere keer meer gericht op spierontwikkeling of conditie. “Daarnaast is het leuk om op deze manier met je collega’s bezig te zijn. Je leert elkaar weer op een andere manier kennen”.

“Sporten in groepsverband met je collega’s, is naast het feit dat we hard werken (op sportgebied), ook nog eens erg gezellig”. Remco is overtuigd dat sporten tot veel betere prestaties leidt en je veel beter in je vel zit. “Op deze manier is het goed voor zowel medewerker als voor het bedrijf. Een win-win situatie!”.  Kijk ook of er mogelijkheden bestaan om het via en op het werk te doen. Samen sporten is leuker!

Remco in actie