“Onze droom is dat iedereen moet kunnen sporten”

SportIntro is een nieuw sportinitiatief waarmee iedereen moet kunnen sporten. SportIntro sluit aan als onderdeel bij SGB (Sportclub Gehandicapten Zeeland) en is gericht op kinderen en jongeren met een (lichamelijke) beperking tussen de 6 en 18 jaar. Zodra het weer mag, komen ze wekelijks op donderdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur samen in het Omnium in Goes om te sporten met elkaar. Elke vier weken bieden ze een nieuwe sport aan onder begeleiding van een ervaren trainer van een lokale sportaanbieder. Aanvullend is er een allround team van professionals en vrijwilligers aanwezig om begeleiding op maat te bieden voor elke sporter. SportIntro is er speciaal om kennis te maken met heel veel verschillende sporten. De sporten lopen uiteen van rolstoelhockey tot tafeltennis en van bootcamp tot boogschieten en nog véél meer.

SportIntro is een initiatief van een aantal sport enthousiastelingen vanuit verschillende organisaties. Een droom die is begonnen bij Mark Aalders en Linda Hulstein van de Module Aangepast Sporten en wordt ondersteunt door Joost Hopmans en Lisa Hendriks van SportZeeland. Omdat zij houden van samenwerken met bestaande organisaties hebben zij contact gelegd met Sportclub Gehandicapten Beveland (SGB) om bij hun vereniging aan te sluiten. Ook zijn er contacten gelegd met lokale (kinder)fysiotherapeuten en bijvoorbeeld bewegingsagogen van Revant Reigerbos en Mythylschool de Sprienke, zij hebben direct contact met de doelgroep en kunnen hen uitnodigen om kennis te komen maken met SportIntro door ze een Golden VIP Ticket te geven. SportIntro wordt een warm hart toegedragen door Gemeente Goes en SMWO en wordt door een subsidie vanuit het Zeeuws Sportakkoord ondersteunt door Sport Verenigt Zeeland. Zij sluiten zich ook aan bij Uniek Sporten, een online community over aangepast sporten.

Samen dromen Mark en Linda ervan dat ieder kind en iedere jongere met én zonder beperking samen kan sporten bij een vereniging in de buurt. Want sporten is gezond, geeft plezier en ontspanning, geeft nieuwe contacten, het leid af van zorgen en het is een middel om meer uit jezelf te halen. Ieder van hen heeft zo zijn of haar eigen ervaring in het leven en sporten met en zonder beperking en dat stelt ze in staat en geeft Mark en Linda de passie om dit avontuur samen aan te gaan. Vanuit het samen beoefenen van diverse sporten hopen Mark en Linda dat iedere sporter een sport vind waar ze blij van worden. Samen gaan ze dan op zoek naar een club in de buurt en bieden ze sporter en de club, waar nodig advies.

SportIntro is voor kinderen en jongeren tussen de 6-18 jaar, die te maken hebben met een lichamelijke beperking zoals bijvoorbeeld een amputatie, verlamming, hypermobiliteit of een chronische ziekte, of die bijvoorbeeld niet goed kunnen zien of horen. Maar het kan ook zijn dat er moeite is om mee te komen met een groep omdat ze zich bijvoorbeeld niet zo goed kunnen concentreren of het niet zo goed begrijpen. “Bij ons is iedereen welkom, want wij geloven dat iedereen moet kunnen sporten! Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn en bieden begeleiding en advies op maat. Daarbij kan je ook denken aan advies over (sport)hulpmiddelen of bijvoorbeeld begeleiding richting een sportvereniging in de buurt”, aldus Linda.

Neem een kijkje op de website: www.sportintro.nl, stuur een mailtje: contact@sportintro.nl of bel met Mark Aalders: 06-41548888 of Linda Hulstein: 06-42761212.

Sportintro