Na zijn werkdag heeft Martin nog voldoende tijd om te sporten

Martin de Regt, woont in Goes, is kok en teamleider van de productiekeuken van Zorggroep Ter Weel in Goes. Ze verzorgen dagelijks rond de 600 maaltijden voor de bewoners van de locaties in Goes en Reimerswaal. Tevens verzorgen ze de maaltijden voor Maaltijd Thuis (Tafeltje Dekje).

Martin fietst graag op de racefiets en mountainbike. Ook doet hij aan hardlopen op de weg en op de baan bij AV’56. In de wintermaanden schaatst Martin nog 2 keer per week in Breda, ter voorbereiding hierop doet hij in de zomermaanden hiervoor een specifieke schaatstraining. Dit betekent dat hij meestal 5 keer in de week sport.

Voor hem is het anders sporten in deze corona tijd. Hardloop- en mountainbike wedstijden zijn afgelast. De trainingen op de baan bij AV’56 zijn beperkt of is helemaal niet mogelijk. Voor het schaatsen in Breda moet er gereserveerd worden en worden er maar 30 mensen toegelaten op de baan.  Door deze maatregelen gaat hij nu vaak alleen of met een klein groepje trainen. Martin werkt tot 16.00 uur en woont op 5 minuten van zijn werk. Hierdoor heeft hij voldoende tijd om aan het eind van de middag of in de avond lekker te sporten                                                                                                                                                                   
“Sporten is gezond, je voelt je sterker en fitter. Het geeft een voldaan en fijn gevoel om een paar uurtjes buiten, in de frisse lucht bezig te zijn. Ook het sociale aspect is voor mij belangrijk, leuk om met vrienden bezig te zijn”, vertelt Martin. “Je voelt je fitter en heb minder kans op hart- en vaatziektes. Zeker voor het gezondheidsaspect maar ook voor afleiding in het dagelijks leven en voor de ontspanning.”

Martin de Regt