Motorisch vaardiger door Duvekids

Gezond leven, motorisch vaardig opgroeien en leren bewegen is voor kinderen heel belangrijk. Bij DuveFit Hulpverlening en Sportbegeleiding in Goes hebben ze daarvoor een speciaal programma ontwikkeld: Duvekids. Hier kunnen kinderen en jongeren terecht voor leuke, sportieve en gezellige trainingen in de buitenlucht. 

Wouter Duvekot van Duvefit: “Tijdens de DuveKids Sport & Spel training leren we kinderen spelenderwijs motorisch vaardiger worden en sporten op een uitdagende manier. Daarbij krijgen ze van ons de juiste begeleiding. Ook maken ze kennis met diverse sporten en spelletjes. Tijdens het sporten komen ook andere sociale aspecten aan bod zoals samenwerken door goed met elkaar te communiceren en het opbouwen van zelfvertrouwen. En er wordt natuurlijk veel plezier gemaakt!

Kennismaken

Kinderen die nog op zoek zijn naar een leuke, afwisselende sport kunnen tijdens deze trainingen kennismaken met veel verschillende sporten en spellen. Wouter: “De DuveKids Sport & Spel training is speciaal voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Ieder kind kan meedoen op zijn of haar niveau. Maar mochten er kinderen mee willen doen die net iets jonger of wat ouder zijn, zijn die natuurlijk van harte welkom!

DuveKids Sport & Spel kan voor kinderen ook een mooi verlengstuk zijn na een jeugdhulpverleningstraject bij DuveFit. Zo kunnen deze kinderen na hun traject samen met leeftijdsgenoten sporten en plezier hebben.”

Belangrijk

“Uit onderzoek blijkt dat de Zeeuwse basisschoolleerlingen minder bewegen dan hun leeftijdsgenoten elders in het land. Dat is slecht voor de motoriek, hun hart en vaten en de conditie. En onvoldoende bewegen heeft ook negatieve gevolgen voor leerprestaties, gezond gewicht en gedrag. Bij DuveFit willen we daar verandering in brengen. Tijdens de DuveKids trainingen sporten en spelen de kinderen een uur intensief, wat positief bijdraagt aan hun gezondheid en sociale welzijn."

Duvekids

Motorisch vaardig opgroeien

“DuveKids Sport & Spel levert een wezenlijke bijdrage aan het verbeteren van de fijne en grove motoriek bij de kinderen. Van hand-oog coördinatie tot aan kracht met conditionele aspecten. Dit bereiken we door verschillende sport- en spelvormen toe te passen en de kinderen laagdrempelige, positieve uitdagingen te geven. Zo leren ze op een speelse manier motorisch vaardiger te worden. Ook mogen de kinderen hun eigen inbreng geven tijdens de training, wat hun zelfvertrouwen een boost geeft.”

MQ Scan

Op sommige Goese scholen wordt de motorische vaardigheid van leerlingen getoetst door middel van de MQ Scan. Kinderen die onvoldoende scoren, kunnen bij Duvefit door middel van extra training aan hun motorische vaardigheden werken.

Trainingen

DuveKids Sport & Spel is iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur op het rugbyveld bij het Omnium in Goes. Via de website www.duvefit.nl/duvekids kun je een DuveKids rittenkaart voor 10 of 20 trainingen bestellen of losse trainingen.

DuveFit is aangemeld bij het jeugdfonds voor Sport en Cultuur, voor sommige gezinnen is het daardoor mogelijk om via dit fonds een vergoeding te krijgen. Neem hiervoor contact op met DuveFit.

Duvekids 3