Lianne helpt je de beste versie van jezelf te worden

Lianne Peeman is leefstijlcoach, ze wil niets liever dan mensen helpen met keuzes maken en ze zo op weg helpen naar een gezonde leefstijl. Veel mensen kennen haar van gezicht door haar werk in apotheek MCG (voorheen de Pijlers), waar ze al bijna 30 jaar werkt. Gezondheid heeft haar altijd geboeid maar in een apotheek heeft ze vooral te maken met mensen die (al) ziek zijn en medicijnen krijgen om zich beter te voelen. Veel aandoeningen worden mede veroorzaakt door een ongezonde leefstijl, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2, dementie, artrose en verschillende soorten kanker. “Hoe geweldig is het dat je door een gezonde leefstijl ziektes kan verminderen, genezen of, nog beter, kan voorkomen! Maar dat niet alleen, een gezonde leefstijl geeft meer energie, meer zelfvertrouwen, meer plezier en vooral meer gezondheid”. Dat is de reden dat Lianne bewust heeft gekozen om de erkende opleiding tot leefstijlcoach te gaan volgen, ze wil mensen heel graag laten voelen wat het effect van een gezonde leefstijl kan zijn.

Als leefstijlcoach helpt Lianne bij het maken van keuzes en acties die leiden tot een gezondere leefstijl én een blijvende gedragsverandering. Ze stelt (soms kritische) vragen die je laten nadenken over jezelf, jouw keuzes en je aanzetten om in actie te komen. Als coach begeleidt ze het veranderingsproces, motiveert en streeft naar zelfinzicht, vertrouwen en bewustwording (waarom is het tot nu toe niet gelukt?) bij de ander. Ze kijkt niet alleen naar voeding en beweging, maar ook naar slaap, stress en ontspanning, het totaalplaatje dus. Samen kijken ze naar wat werkt om die gezonde balans te vinden. “Door bewust te kiezen voor een gezonde leefstijl kan je je levensgeluk behoorlijk beïnvloeden. Je krijgt weer nieuwe energie, voelt je fitter, slaapt beter, krijgt een gezonder gewicht en dat begint maar met één ding; doen! Waarom zou je pas later de ‘beste versie van jezelf’ worden, als het nu al kan? Je hebt niet voor het zeggen wat je overkomt, maar wel waar je voor kiest”, aldus Lianne.

Haar werkplek is gevestigd in de Koploper in Goes, daar kunnen zowel 1 op 1 als groepen worden gecoached. Vanaf april gaat ze starten met de Zeeuwse leefstijlroute (een samenwerking tussen Elke Stap Telt en Zeeland in Beweging), een mooi initiatief om vanuit de huisartsenpraktijken samen met lokale partijen mensen in beweging te brengen. Het doel daarvan is dat bewegen bij mensen met chronische aandoeningen een serieuze plaats in gaat nemen in de gezondheidszorg. Bewegen heeft zoveel bewezen positieve effecten op de gezondheid, ziekte, fitheid, mentale veerkracht en vitaliteit. Het is natuurlijk ook nog eens erg gezellig om met elkaar te wandelen! Ze begeleidt dit wandeltraject in samenwerking met o.a. praktijkondersteuners, fysiotherapeuten, diëtisten. Een traject van 20 weken waarbij er elke week wordt gewandeld, waarbij beweeg- en voedingsadvies aan bod komen en waarbij de gezondheidsdoelen worden bijgehouden en ondersteund. De leefstijlroute begint, als de coronamaatregelen dat toelaten, op dinsdagavond 6 april.

Vanaf april start ook het coachen van Cool groepen. Cool staat voor coaching op leefstijl en is een twee jaar durend groepsprogramma dat volledig vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Het bestaat uit groepsbijeenkomsten en individuele gesprekken. Voor mensen die klaar zijn met diëten, maar zich wel fitter en energieker willen voelen met een gezond(er) gewicht is het Cool leefstijlprogramma een uitkomst. Lianne werkt samen naar een gezonde leefstijl die bij jou past. “Het mooie van Cool is dat de kracht van de groep echt een steun kan zijn, je hoeft het niet alleen te doen. En ben je benieuwd waarom het zo lang duurt? We willen dat het effect levenslang meegaat, het kost tijd om gedrag blijvend te veranderen. Het is geen dieet met een tijdelijk effect, maar een verandering van leefstijl, op een manier die bij jou past”. etH“Misschien ben je al fit maar ben je benieuwd hoe je het optimale uit jezelf kunt halen? Ook voor sporters die nog meer resultaat willen behalen, kun je terecht bij Leefstijl in Balans”. Voor de echte fanatiekelingen werkt ze samen met personal trainer Rico de Putter van dePutterPT. Verder is Lianne dit jaar ook begonnen met individuele coaching voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken bij een gezonde leefstijl. “Of je nu wilt afvallen, fitter worden, minder stress wilt ervaren of wat je leefstijl wens ook is, ze kijkt naar jouw mogelijkheden. Wat je ook voor jezelf wilt bereiken, het uitgangspunt is dat je bereid bent de volgende stap te zetten”.

Lianne Peeman
Leefstijl in Balans
Tel: 0113-405034
www.leefstijlinbalans.com

(Fotografie: Suzan Fotografie Goes)

Lianne Peeman

Lianne Peeman 1 Lianne Peeman 1