Juist de dingen waar je wel goed in bent , kan je ontplooien in de vorm van vrijwilligerswerk

Marco Goedegebure (50) is getrouwd en hebben samen 3 kinderen. Hij is werkzaam bij DNWG als werkvoorbereider openbare verlichting. Marco is vanaf zijn zevende jaar lid van voetbalvereniging Arendskerke en maakt deel uit van de evenementencommissie. Zij organiseren gedurende het seizoen allerlei activiteiten zoals een mosselavond, oudejaarstraining, kerstbakkenactie, voetbalquiz, darttoernooi, seizoenafsluiting met muziek en grote BBQ en om de 5 jaar een jubileum. Ook is hij jeugdtrainer/leider van de jo17, geeft twee keer in de week training en is coach bij de wedstrijden. Marco is al meer dan 25 jaar lid van de evenementen commissie en 15 jaar geeft hij voetbaltrainingen aan diverse jeugdteams.

Gelukkig mocht de jeugd onder de 17 jaar gewoon door blijven trainen in deze periode. Dit hebben ze ook gedaan al moet hij eerlijk bekennen dat zeker in de winter maanden het hem meer moeite kost om zichzelf te motiveren. Marco mist de wedstrijden waar hij uiteindelijk training voor geeft. Gelukkig zijn de spelers toch gemotiveerd wat het voor hem ook makkelijker maakt in deze bizarre tijd. Wat de evenementen commissie betreft, alle evenementen zijn stil gelegd. Wel hebben ze met succes een online een rad van avontuur georganiseerd. Het was een soort liveshow en mensen konden thuis op de bank genieten met een hapje en een drankje. Dit heeft voor de clubkas een leuk bedrag opgeleverd. Vorig jaar maart had Marco ineens wel heel veel vrije tijd wat hem wel beviel, hij ging andere dingen inplannen waar hij anders nooit aan toe kwam. Al hoopt hij natuurlijk dat ze snel teruggaan naar het oude normaal.

Aan het vrijwilligerswerk beleeft Marco veel plezier en vindt het fijn voor de sociale contacten. Reden dat hij voetbaltrainer is geworden heeft te maken met zijn zonen die allebei voetballen. Zelf heeft Marco jarenlang in het eerste elftal gevoetbald en voelt ook de morele verplichting om zijn kennis van voetbal over te dragen aan de jeugd, natuurlijk voor het voortbestaan van de club. “Een vereniging draait op vrijwilligers, zonder vrijwilligers heeft de club geen lang bestaan. Gelukkig bezit onze vereniging genoeg mensen die bereid zijn om de handen uit te steken voor de club”.

Foto Marco Goedegebure