Goes krijgt nieuwe skatebaan met pumptrack

Gisteravond gaf de gemeenteraad van Goes groen licht voor de aanleg van een nieuwe skatebaan met pumptrack. Deze openbare sportvoorziening komt op de locatie van Multicourt Sportpark Het Schenge. De raad heeft hiervoor een krediet beschikbaar gesteld van € 932.000. De komende maanden gaat de gemeente de plannen verder uitwerken.

De afgelopen maanden heeft BAM Nederland onderzoek gedaan naar verschillende locaties voor de nieuwe urban sportvoorziening. Daaruit bleek dat Sportpark Het Schenge bij alle partijen de favoriete locatie is. Er is een skatebaan met pumptrack voorzien, waar iedereen – van beginner tot professional – terecht kan met skateboards, stuntsteps, BMX-fietsen, etc. Ook de studenten van CIOS gaan de voorziening gebruiken.

Bij de totstandkoming van dit raadsbesluit is breed overleg gevoerd met de toekomstige gebruikers van het park, waaronder vertegenwoordigers van de Skategroep jongeren in Goes-Zuid en jongerenwerk SMWO, CIOS (keuzevak Wielersport en Urban Sports) en de Toegankelijkheidsambassadeur Goes. Ook in het verdere traject worden deze en omwonenden bij de uitvoering van het besluit betrokken.