Ferdinand Langedijk vertelt over zijn vrijwilligerswerk

Hij is getrouwd met Margo en hebben samen 3 kinderen. Onze zoons hebben bij SSV’65 in de jeugd gespeeld en spelen nu in de senioren. Onze dochter heeft in haar jeugd korfbal gespeeld bij TOGO. Ik ben werkzaam voor een bedrijf dat werkzaamheden verricht aan spoorvoertuigen zoals onderhoud, schadeherstel en revisies.

Betrokken sinds 2006

Sinds 2006 ben ik bij SSV’65 betrokken. In het begin als leider, later als pupillentrainer en vanaf de B-junioren/JO17 weer als leider. Ook heb ik met een aantal mensen verschillende seizoen afsluitingen georganiseerd. Per 1 november 2017 ben ik aanspreekpunt in de jeugdcommissie voor de bovenbouw van de jeugd voor niet technische voetbalzaken en vanaf 1 juli 2018 ben ik bestuurslid jeugdzaken bij SSV’65.

Teams voor lichamelijke of verstandelijke beperkten

Wij houden ons als jeugdcommissie bezig met de alle zaken rondom het voetbal; van informeren van alle jeugdtrainers, het regelen van scheidsrechters, organiseren van toernooien, spelletjes avonden, het organiseren van een reisje naar voedbalwedstrijd van een profclub, bestellen van tenues, op de wedstrijddagen gastheer/dame zijn voor de bezoekende verenigingen. Verder ben ik aanspreekpunt binnen onze vereniging van het G-voetbal. Binnen SSV’65 hebben we al meer dan 25 jaar 2 teams voor spelers/speelsters met een lichamelijke of verstandelijke beperking in de leeftijdscategorie van 14 tot 60 jaar.

Beleving aan anderen overdragen

Voor de Corona en de nieuwe maatregelen was het gezellig druk op de club. Sinds de maatregelen is alles zoveel mogelijk gescheiden van elkaar zijn er veel extra regels en vind overleg niet meer fysiek plaats maar digitaal. Ik vind het leuk om mijn steentje bij te dragen aan de maatschappij, zoals ik vroeger met mijn vader meeging om bij de Stoomtrein vrijwilliger te worden, ging ik met mijn zoons mee naar de voetbal en zo rol je in een andere vrijwilligers functie. Ook de sociale contacten en de ervaringen die je bij het vrijwilligerswerk tegenkomt is een onderdeel van je maatschappelijke ontwikkeling. De beleving van vrijwilligerswerk en onderdeel uitmaken van een vereniging of stichting geeft je energie. Als je deze beleving aan anderen kan overdragen, kan je ervoor zorgen dat we allemaal in beweging blijven.

Toekomst SSV’65

Voor SSV’65 zou ik graag zien dat wij een gezellige en stabiele club blijven voor jeugd en senioren. De mogelijkheid kunnen bieden aan jongens en meisjes om zich op sportief vlak te kunnen ontwikkelen. En dat de jeugdspelers van nu in de toekomst kunnen uitblinken in onze seniorenteams.

Ferdinand Langedijk