Door vrijwilligerswerk maak je de vereniging ook een stukje van jezelf

Jenny Kole, is getrouwd, heeft ze 2 zonen en ze woont haar hele leven met veel plezier in Kloetinge. Haar vrijwilligerswerk binnen KV Blauw-Wit houdt vooral in alles rondom en met kinderen. Ze geeft trainingen aan de oudste jeugd (A-jeugd), maar helpt ook vaak trainers van jongere teams. Daarnaast zet ze zich in voor ledenwerving, zoals het geven van korfbal tijdens de gymles op scholen, maar ook het organiseren van een vriendjes/vriendinnetjestraining. Verder is Jenny vanuit de jeugd technische commissie contactpersoon voor de trainers en ouders.

Vanaf haar 7e is Jenny lid van KV Blauw-Wit en gebruikelijk krijgt men vanaf de A-jeugd vrijwilligerstaken. Dat kan zijn jeugdwedstrijdleider, zaalwacht, kantinediensten of jeugdtrainer. Op dit moment geeft ze al meer dan 17 jaar met veel plezier trainingen, variërend van de mini’s tot de
A-jeugd. Ook helpt ze mee met het organiseren van het jeugdkamp, afsluitingsdag, andere activiteiten vanuit de activiteiten commissie en de gebruikelijke taken als zaalwacht en kantinedienst.

Jenny denkt dat het juist nu dan voor corona belangrijk is om binding met je leden te behouden. Op het moment dat het niet vanzelfsprekend is om naar je club te gaan, bestaat de kans dat er leden afhaken. Gelukkig hebben ze tot nu toe geen leden die om die reden met korfbal stoppen en dat is heel fijn. Nu alles weer wat meer mag, ziet ze dat iedereen dit heel erg heeft gemist en dat het plezier op het sportveld weer flink aanwezig is. Hoewel er met enige regelmaat flink gemopperd werd op de maatregelen, hield iedereen zich er goed aan.

“Zonder vrijwilligers heeft een vereniging geen bestaansrecht. Dit houdt je vereniging in leven. Ook de sociale contacten zijn voor mij van groot belang. En dat we een gezonde vereniging mogen blijven. We timmeren op dit moment hard aan de weg met ledenwerving met als gevolg dat we volgend jaar met 2 extra jeugdteams in de competitie uitkomen. Dit is belangrijk voor onze vereniging want zonder jeugd heb je geen toekomst. De gezelligheid om dit samen voor je vereniging te doen. Door vrijwilligerswerk te doen, maak je dat je vereniging ook een stukje van jezelf is. Samen bouwen aan een gezonde vereniging”, aldus Jenny.

Jenny Koole