Door persoonlijk met ze te praten en hen enthousiast te maken zou Jeroen het liefst anderen overhalen

Jeroen van Stee, 21 jaar en studeert aan de ALO Fontys in Eindhoven. Hij is opgegroeid in Zeeland en speelde altijd al rugby. Sinds 5 jaar is Jeroen trainer van de mini's (9 t/m 12 jaar) bij rugbyclub Tovaal in Goes. Ook fluit hij af een toe een wedstrijd of helpt hij bij een toernooi.

De grootste verandering sinds corona vindt Jeroen dat je als trainer geen wedstrijd hebt om naartoe te werken of van te evalueren. Hij is heel benieuwd waar de kinderen staan vergeleken met andere leeftijdsgenoten. Destijds is hij begonnen met training geven als stagiaire.  Omdat Jeroen er heel veel plezier uit haalde vond hij het moeilijk om er mee te stoppen. Ook vindt hij het fijn dat hij met het training geven veel kan meegeven op zijn eigen manier. Het lijkt hem ook heel mooi dat hij later samen speelt met degene die hij training heeft gegeven.

“Ik vind het vooral belangrijk om iets terug te geven aan de club. Vroeger heb ik ook goede/leuke trainingen gehad en heb er veel vrienden aan over gehouden. Ik vind het daarom belangrijk dat het ook mogelijk is voor anderen. Ik hoop dat de club in de toekomst bij elke leeftijdscategorie genoeg leden heeft zodat er geen mensen meer tekortkomen. Als ik andere enthousiast zal maken over het training geven, zal ik dat het liefst persoonlijk doen door er enthousiast over te praten. Ik zal dan vertellen dat het training geven heel veel plezier teruggeeft en dat het ook mooi is om verbetering te zien door de hulp die je zelf er in heb gestoken, aldus Jeroen”.

Rugby Goes