Door het sporten heeft Berry zich ook in kunnen zetten voor het goede doel

Berry Simonse, 49 jaar, getrouwd met Mariëlle en hebben samen twee kinderen, een zoon van 16 jaar en dochter van 14 jaar. Inmiddels werkt hij al ruim 12 jaar bij PWG Veiligheidskleding in Goes. Binnen PWG is Berry werkzaam in het magazijn tevens is hij regelmatig op de weg te vinden om aan klanten die zich door heel Nederland bevinden de bestelling te leveren.

Na een lange voetbalcarrière is hij, aangestoken door collega’s, gaan hardlopen. Als allereerste wedstrijd stond de kunstmarathon op het programma. En dat hardlopen is hij blijven doen. Inmiddels lid geworden van de plaatselijke atletiekvereniging AV’56. Sporten doet Berry bijna dagelijks. Naast het hardlopen wat hij gemiddeld 4 keer per week doet, fietst en zwemt hij ook zeer regelmatig. Een aantal jaren geleden heeft hij ook kennis gemaakt met de Triatlon, sindsdien een nieuwe liefde.

Ondanks dat Berry het sporten alleen doet, mist hij door de corona het sociale en het wedstrijdelement. Wel is hij altijd gemotiveerd gebleven om te sporten want Berry is van mening dat het sporten (in de buitenlucht) belangrijk is voor je lichaam en geest. Zeker nu! Het zwemmen doet hij voor werktijd, hardlopen op vaste avonden en ook in het weekend. Over het algemeen is het voor hem prima te combineren met zijn werk en ook met het gezin. Nu zijn kinderen ouder worden is het sporten sowieso eenvoudiger te plannen.

Sporten doet Berry uiteraard om fit en gezond te blijven. Verder haalt hij er veel voldoening uit. Vanuit de sport zijn al veel mooie vriendschappen ontstaan. “Sporten is voor mij belangrijk omdat ik gezond en fit wil blijven. Het is goed voor lichaam en geest. Op het werk merk ik ook dat sport verbindt. Zo doen we jaarlijks mee aan de WEA-stadsloop. We motiveren elkaar, collega’s gaan er voor trainen en degene die niet lopen komen kijken. Het sporten brengt mij veel, het geeft je energie wanneer je na een lange vermoeiende werkdag toch ga sporten kom je vaak als een ander mens weer terug. Verder leer je tijdens het sporten veel leuke mensen kennen. Iedereen met zijn eigen motivatie en verhaal”, vertelt Berry. Door zijn sport heeft hij zich ook in kunnen zetten voor het goede doelen. Zo heeft hij vier keer meegedaan met de Roparun en één keer Alp du’Zes. Zijn werkgever stimuleert dit en is dan ook bereid hierbij te

Berry Simonse