De Zeeuwse Leefstijlroute; een unieke combinatie van werken aan een gezonde leefstijl en gezelligheid

Persoonlijke doelen, verbeteren van de conditie, verminderen van medicijngebruik, samen wandelen en gezelligheid. Het zijn enkele ingrediënten van het succesvolle leefstijlprogramma ‘De Zeeuwse Leefstijlroute’.

In twintig weken uw conditie zo verbeteren dat u een paar kilometer kan wandelen, uw medicijngebruik kunt verminderen of als ervaren wandelaar toewerken naar het wandelen van een langere afstand? Dit is in het kort het doel van het leefstijlprogramma. Dit programma is voor iedereen verschillend. Elke deelnemer werkt op zijn of haar eigen niveau.

Voor de start van de wekelijkse wandelingen wordt er een conditietest en intake afgenomen. Deze starttest wordt afgenomen door een zorgprofessional, dit kan bijvoorbeeld uw praktijkondersteuner zijn. Aan de hand van deze testresultaten wordt per deelnemer het instapniveau en persoonlijke doel bepaald en krijgt iedereen een individueel opbouwprogramma.

Tijdens de wekelijkse wandelingen is er begeleiding aanwezig, denk hierbij bijvoorbeeld aan de fysiotherapeut, de diëtist of de leefstijlcoach. Maar ook de buurtsportcoach, vrijwilligers vanuit bestaande verenigingen of initiatieven. Hier kunt u terecht met al uw vragen! Naast het opbouwen van de conditie en het werken aan uw persoonlijke doel is het ook heel gezellig om mee te doen. Wekelijks komen alle deelnemers bij elkaar om hun nieuwe weekschema op te halen, ervaringen uit te wisselen en samen een mooie wandeling te maken. Zo ontmoet u andere deelnemers en kunt u afspreken om ook gedurende de week samen met iemand te wandelen.

Tijdens een aantal bijeenkomsten wordt er ook een workshop georganiseerd over gezondheid gerelateerde onderwerpen: bijvoorbeeld over een actieve leefstijl, gezonde voeding, juiste wandeluitrusting, regulier sport- en beweegaanbod of natuurbeleving. Een unieke combinatie van werken aan een gezonde leefstijl en gezelligheid!

De start van de wandelbijeenkomsten en de testdagen vinden plaats bij Mens en Beweging bij het Medisch Centrum Goes.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Lianne Peeman, lianne@leefstijlinbalans.com Voor inschrijving ga naar www.zeelandinbeweging.nl

Promotie de Zeeuwse Leefstijlroute