Bij Heel Goes Fit beweeg je met plezier op je eigen manier

Heel Goes Fit is een initiatief van The Active Lifestyle Club. De gezichten hierachter zijn Arianne, Tim en Annemiek. De drie Goesenaren leerde elkaar kennen op een landelijk event. Alle drie bleken ze dezelfde missie te hebben, namelijk heel Goes fit maken. Ze besloten dan ook meteen om de krachten te bundelen en Heel Goes Fit te starten. We gingen in gesprek met Arianne, Tim en Annemiek en zochten uit wat Heel Goes Fit precies doet en wat ze voor jou kunnen betekenen.

Gezond leven is meer dan alleen sporten

Bij Heel Goes Fit kun je onder begeleiding en in groepsverband sporten, maar deze club is niet alleen gericht op beweging. Arianne, Tim en Annemiek vertellen dat gezondheid voor het grootste deel bestaat uit gezonde voeding, maar ook het hebben van een positieve mindset en bewegen op een manier die bij jou past speelt een grote rol. Het is dan ook hun filosofie om zich niet alleen te richten op bewegen, maar ook op voeding en mindset. Deze combinatie bieden zij aan door naast het geven van trainingen ook te adviseren welke voeding gezond is. Daarnaast helpen ze deelnemers bij het vinden van een passende manier van bewegen. Een manier die helpt om je hoofd leeg te maken. 

Ook stimuleren ze een positieve mindset door het bewegen leuk te maken en je te laten zien hoe ver je bent gegroeid. Door deelnemers in te laten zien waar ze stonden toen ze begonnen en waar ze 8 weken later staan, stimuleren ze de positieve mindset. Annemiek vertelt dat sommige mensen nog niet eens kunnen opdrukken als ze starten met trainen. Maar na 8 weken wel. Door naar deze groei te kijken stimuleer je mensen om nog verder te groeien en dat zorgt voor een positieve mindset. En dat is niet alles, want in de groep wordt ook veel gelachen. Er ontstaan zelfs vriendschappen.  

‘’Als iemand een doel heeft, dan gaat de groep daar samen voor’’

De groep ondersteunt elkaar ook. Mensen juichen elkaar toe. Er wordt voor elkaar geklapt als iemand een keer iets goeds heeft gedaan. ‘’We proberen elkaar daar echt in te motiveren’’ vertelt Annemiek. Wat deze groep ook zo leuk maakt is dat er mensen met verschillende achtergronden en leeftijden in zitten. Zo sport er op dit moment een moeder met dochter en een oma mee. Drie generaties die samen komen sporten. ‘’En als iemand een doel heeft, dan gaan we daar samen voor’’ vertelt Annemiek. 

Laagdrempelig bewegen én op je eigen manier

Sporten bij Heel Goes Fit is laagdrempelig. Iedereen kan er bewegen op zijn of haar eigen manier. De groep sport elke maandag- en donderdag van 19.30-20.30 uur samen bij de Jumbo Foodmarkt. Ze werken ook samen met Jumbo Foodmarkt om het stukje gezonde voeding nog meer naar voren te brengen. 
Je mag twee keer per week meesporten, maar het hoeft niet. Kun je een keer niet? Geen probleem! Het team werkt met 8 weekse fitchallenges waarbij iedereen meedoet op zijn of haar niveau. 

Alles is maatwerk

Elke nieuwe deelnemer krijgt een Fitcheck waarin wordt gekeken waar je nu staat, hoe fit je bent en waar je naartoe wilt. Daarna krijg je je eerste fitmeting en een mini sporttest. Daarin wordt gemeten hoelang je over iets doet. Die sporttest krijg je na 4 weken nog een keer. En vervolgens ook na 8 weken.

Nieuwe deelnemers krijgen ook een try-outweek cadeau. Daar zit voor 5 dagen een gezond en uitgebalanceerd ontbijt in met 25 vitamises en mineralen. Als mensen het fijn vinden, kunnen ze daarna ook een intake doen voor een fit check. Dan krijg je inzichten in hoe je er fysiek uitziet, hoe het zit met je spier- en vetmassa, maar ook hoe je je voelt en of je nog doelen en drijfveren hebt om iets te veranderen. Het hele spectrum van gezonde leefstijl komt daarin aan bod. Mensen kunnen vervolgens kiezen uit verschillende soorten trajecten. ’’Vaak is dat voor een hele maand en dan kijken we daarna verder’’ vertelt Annemiek. 

Deelnemers hebben ook de mogelijkheid om een fitplan op maat te laten maken. In het fit plan krijg je ook een voedingsschema. Dit plan is altijd op maat omdat iedereen een ander doel heeft. De één wil meer spiermassa krijgen, maar de ander komt omdat ze energieloos zijn en meer energie willen.

 Is Heel Goes Fit iets voor jou?

Bij Heel Goes Fit kun je bewegen op je eigen manier en wordt ook gekeken naar het totaalplaatje. Vind je dit interessant en wil je meedoen? Je kunt jezelf aanmelden door een bericht te sturen via Facebook  of Instagram. Of stuur een mail naar heelgoesfit@gmail.com.

Wil jij ook heel Goes fit maken?

Arianne, Tim en Annemiek zijn ook op zoek naar samenwerkingspartners die ook heel Goes fit willen maken. Heb jij ambitie in de sport en voeding en wil jij heel Goes fit maken? Neem dan contact op met dit enthousiaste team via de bovengenoemde kanalen.  
 

Tim, Arianne en Annemiek van Heel Goes Fit