Bewegend Leren hoort erbij op De Wingerd

Het is voor kinderen belangrijk om beweegvriendelijk en motorisch goed op te groeien en daarin kan onderwijs een belangrijke rol spelen. Met Bewegend Leren bewegen kinderen fysiek in de klas, tijdens het leren en tijdens bewegingsactiviteiten buiten de school. Denk bijvoorbeeld aan enkele minuten lichaamsoefeningen doen tussen de lessen door of bewegend leren tijdens het vermenigvuldigen, optellen of spellen.

Bewegend leren kan een positieve invloed hebben op de hersenactiviteiten. Hierdoor kunnen kinderen zich beter concentreren en hebben ze een betere focus. Bovendien is goed bewegen goed het zelfvertrouwen van leerlingen.

De Wingerd

Op basisschool De Wingerd in Goes is Bewegend Leren een vast onderdeel van het onderwijs. Directeur Lizo Koppejan: "Op de Wingerd vinden we het belangrijk dat je veel en goed leert, maar het is ook belangrijk dat je met plezier naar school gaat. En dat doen we door veel te bewegen, veel met bewegend leren bezig te zijn en samen te sporten."

"Op die manier zit je niet stil, maar ben je ook gewoon lekker vitaal bezig en is het ook fijn om naar school te gaan en kun je ook veel beter leren. En daarvoor doen we dat op De Wingerd."

Bekijk in deze video hoe ze Bewegend Leren toepassen op De Wingerd.

Bewegend leren