Watersportvereniging Wolphaartsdijk

Watersportvereniging Wolphaartsdijk: wat kan je hier allemaal doen en wat deze vereniging zo bijzonder?

Watersport voor de hele familie

Bij deze gezellige familievereniging kun je verschillende vormen van watersport beoefenen. Zo kun je er recreatief zeilen, wedstrijdzeilen en met motorbootjes varen. Wat deze vereniging zo uniek maakt is dat het een echte familievereniging is. Zo zijn het niet alleen ouders die hier lid van zijn, maar doen kinderen gezellig mee. Veel leden hebben een grote boot in de haven en een kleiner bootje dat nog op wal staat voor de kinderen. Hierin kunnen zij leren zeilen. 

‘’We noemen het ook wel The Circle of Life’’ vertelt Ard-Jan Bruijs, voorzitter van de vereniging. ‘’Je kunt hier de cirkel van baby tot senior helemaal maken. Wat je bijvoorbeeld ziet is dat men als kind hier kwam en nu met de eigen kinderen teruggaat. Ook opa’s en oma’s komen hier naartoe met de kleinkinderen om hun te leren zeilen.’’ 

Niet alleen maar zeilen

Naast zeilen zijn er ook genoeg andere mogelijkheden voor kinderen en hun ouders en andere familieleden. Naast wedstrijden organiseert de vereniging ook gezamenlijke uitjes. Zo is er elk jaar in september het Optifun kamp voor kinderen waarbij ze in tentjes logeren op het grasveld en leuke dingen doen. Zo gaan ze zeilen, speurtochten houden en heel veel plezier maken! Alle kinderen van leden en kinderen die zeillessen volgen zijn welkom.

Voorafgaand aan de zeillessen is er ook nog de spetterclub. Kinderen gaan dan knutselen, spelletjes doen, leren krabben vangen, en gaan met de bootjes het water op. Zo leren ze spelenderwijs de beginselen van het zeilen en de watersport. 

Het streven is dat alle leden actief deelnemen aan één van de pijlers van de vereniging. Bijvoorbeeld jeugdzeilen (kinderen leren zeilen), de wedstrijdcommissie (wedstrijden organiseren voor kleine en grote boten) en de recreatiecommissie (het organiseren van diverse activiteiten). Zo draagt iedereen bij aan het bestaan van de vereniging en wordt het samenhorigheidsgevoel nog meer gestimuleerd. 

De vereniging is er ook voor kinderen uit Goes

Watersportvereniging Wolphaartsdijk heeft nu ruim 900 leden. Twee derde van hen woont in Nederland. Eén derde komt uit België en de rest uit Duitsland. Opvallend is dat mensen vanuit het hele land naar deze vereniging komen om te leren zeilen. ‘’Kinderen komen helemaal vanuit Breda of Papendrecht om hier te leren zeilen. Maar we hopen dat ook kinderen uit Goes hier wat vaker heen komen. Je kunt makkelijk op de fiets komen om te leren zeilen’’, vertelt Ard-Jan.

Om kinderen uit Goes enthousiast te maken voor de watersport start de vereniging binnenkort met een pilot. Ze doen dit in samenwerking met SMWO en Gemeente Goes. Tijdens de pilot komen over een periode van 3 dagen verschillende basisscholen langs. Hier leren kindjes de basistheorie van het zeilen en gaan ze ook echt het water op. Ze hopen zo basisschoolkinderen kennis te laten maken met zeilen en te laten zien dat het leuk is. En natuurlijk hopen ze dat de kinderen hier een stukje passie in kunnen vinden en lessen gaan volgen. 
Na afloop van de pilot is er nog een vrije zaterdag. Tijdens de vrije zaterdag op 17 juni mag iedereen komen proeven van de watersport. Kindjes mogen dan gratis kennismaken met het zeilen en de vereniging. Iedereen is welkom. Ook ouders mogen mee! 

Aanmelden kan via de website van WSVW.

Wil je zeillessen volgen?

De vereniging geeft jaarlijks een cyclus waarin kinderen tussen de 7-15 jaar oud kunnen leren zeilen. In juni en juli geven ze 6 zondagen achter elkaar zeillessen volgens de CWO-richtlijnen. Kinderen die dit diploma behalen kunnen dan bij een andere zeilschool verder om de volgende diploma’s te behalen. Daarna kunnen ze eventueel ook zelf instructeur worden. Daar biedt de vereniging een interne opleiding voor. Je wordt dan CWO-zeilinstructeur. ‘’Zo proberen we de cirkel in stand te houden’’ vertelt Ard-Jan.

Alle zeillessen worden verzorgd door vrijwilligers. Eigenlijk draait de hele vereniging op vrijwilligers. Lijkt het je wat om te leren zeilen of om ook vrijwilliger te worden? Dat kan! Wil je bij interesse een mail sturen naar jeugd@wsvw.com

Wil je liever meedoen met de watersport en ben je benieuwd of deze vereniging bij jou (en jouw gezin) past? Kom dan eens een keertje kijken! Vanaf begin juni tot eind juli worden elke zondag lessen gegeven. Iedereen is welkom een keer te komen kijken. 

Wil je meer weten over Watersportvereniging Wolphaartsdijk? Ga naar de website van WSVW.