Skateboarden op de skatebaan

Bart Sieljes (17) uit Goes heeft net zijn havodiploma op zak, gehaald aan het Pontes. Komend jaar start hij aan de Hoge Zeevaartschool op Terschelling. Hij gaat daar op campus wonen, met andere studenten van zijn opleiding. “Wat ik zeker meeneem naar daar, is mijn skateboard!”

De afgelopen jaren was hij veel te vinden op de skatebaan in Goes-Zuid. “Als ik even tijd heb en het weer zit mee, dan vind je me hier. Je ontmoet hier andere skaters uit de buurt, inmiddels goede vrienden, en je leert door naar elkaar te kijken. Regelmatig gaan we met een groep skaters van hier naar het nieuwe Skatepark Roosendaal. Dat is een grote, betonnen baan; echt heel mooi! Het zou geweldig zijn als we zoiets ook in Goes hadden. En soms ga ik naar Rotterdam of naar andere skate-events buiten Zeeland. Maar deze baan hier is natuurlijk heerlijk dicht bij huis. Je hoeft er niet voor te reizen.”

Leuk aan zijn sport vindt hij dat je het gewoon op straat kunt leren, van elkaar. “Dan zie je iemand op straat soms een cool trucje doen en denk je: dat wil ik ook proberen. Heel vaak wil diegene dat dan graag voordoen. Zo leer je gelijk ook weer andere skaters kennen. Overal vandaan. Die hele scene eromheen maakt het skaten extra leuk!”