Schoolsport Goes

Schoolsport Goes is een project waarbij sportverenigingen en het basisonderwijs in de gemeente Goes elkaar ontmoeten. Het doel is om basisschoolkinderen kennis te laten maken met minstens vier verschillende sportverenigingen. Zo ontdekken kinderen wat er allemaal te doen is en kunnen ze een goede sportkeuze maken.

Hoe werkt het?

Sportverenigingen verzorgen op deelnemende basisscholen een proefles waar kinderen aan mogen deelnemen. Daarnaast verzorgen sportverenigingen gastlessen tijdens gym en krijgen ouders meer informatie over het lokale sportaanbod. 

Jeugdsportfonds

In Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan hierin een bijdrage leveren door de contributie of het lesgeld te vergoeden voor het kind. Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen.

Deelnemende verenigingen

Grassroots Lacrosse

www.grassrootslacrosse.nl


Proeflessen zijn - op aanvraag van ten minste 4 spelers - te organiseren op woensdag op het omheinde voetbalveld op 't Schenge (bij de interactieve muur).

Graag een week tevoren een mail sturen via info@grassrootslacrosse.nl. De proeflessen worden verzorgd door Daniël Sterenborg. 

Kyokushin Zeeland

https://www.kyokushinzeeland.nl/ 

De proeflessen worden verzorgd door Jan de Jong, erkend karateleraar en 6e dan zwarte band, samen met enkele assistent-trainers. 
Aanmelden voor een proefles kan via https://www.kyokushinzeeland.nl/proefles 

KV TOGO

https://www.kvtogo.nl/

De proeflessen worden verzorgd op diverse scholen door Janick Sinnecker, speler uit het eerste team van KV TOGO. 

V.V. Mytilus

https://mytilus.nl/ 

Bij volleybalvereniging Mytilus mag je drie gratis proeflessen volgen om te kijken of volleybal wat voor jou is! De training is op de dinsdag in het Omnium in Goes. De trainingstijden van de mini’s (6 t/m 12 jaar) zijn van 18:00 tot 19:00 uur en van de aspiranten (12 t/m 18 jaar) van 19:00 tot 20:30 uur. Aanmelden kan via info@mytilus.nl, maar je mag ook zo binnenlopen!

Handbalvereniging GSC

https://gschandbal.nl/

Op diverse scholen in Goes verzorgt Handbalvereniging GSC gratis proeflessen. Daarnaast mag je tot 10 keer gratis meetrainen tijdens de reguliere lessen. 

Atletiek vereniging AV’56

https://www.av56.nl/ 

Nieuwe leden zijn bij ons altijd van harte welkom. Op onze website kun je onder het kopje 'categorieën' zien in welke categorie je valt. Daarna kun je onder het kopje 'trainingen' zien wanneer er voor jou training is. Je mag 3 keer gratis meetrainen om te kijken of het bevalt. De proeflessen worden onder andere gegeven door Bereket Peterseb en Bezuayehu Petersen . Voor meer informatie kan je contact opnemen met onze ledenadministratie: ledenadministratie@av56.nl