feb 17, 2021

Enthousiaste wandelbegeleiders gezocht !

Stichting Zeeland in Beweging, SportZeeland, Periscaldes en de gemeente Goes, gaan vanuit een team met de eerstelijns zorg waaronder: leefstijlcoach, praktijkondersteuner, diëtist, fysiotherapeut, Cios Goes en SMWO van start met een nieuw wandelprogramma van 20 wandelweken. Onze uitdaging is om nog meer mensen in beweging te krijgen.

Er is gekozen voor een combinatie van Elke Stap Telt en de methodieken van Zeeland in Beweging en de Diabeteschallenge. Dit programma heeft een nieuwe naam de Zeeuwse Leefstijlroute’. Het wandelprogramma richt zich met name op mensen die moeite hebben om in beweging te komen of meerdere gezondheidsklachten hebben. Ook inwoners die graag in een groep wandelen mogen aansluiten. We wandelen in Goes, de periode april-september.

Voor dit wandelprogramma zijn wij op zoek naar enthousiaste wandelbegeleiders die bereid zijn om in deze 20 weken mee te wandelen en deelnemers te motiveren. We kunnen het niet alleen en vragen u zich aan te melden. Het wandelniveau van de deelnemers zal uiteen liggen en we willen iedereen een passende ondersteuning bieden. Heeft u vrije tijd, affiniteit met wandelen en het motiveren van mensen om te blijven bewegen? Bent u 1 avond per week beschikbaar in de periode april t/m september en bent u geduldig en flexibel? Dan zijn wij op zoek naar u!

U krijgt de mogelijkheid om mee te doen met een gratis, 1-daagse training om zo de kneepjes van het “vak” als wandelbegeleider, te leren. Deze training word verzorgd door de Koninklijke Wandel Bond Nederland. ‘De Zeeuwse Leefstijlroute’ is nieuw, u krijgt de mogelijkheid mee te bouwen aan dit mooie initiatief. Mocht u enkele keren niet mee kunnen lopen dan nog hebben we u er graag bij. Graag voor 21 februari uw reactie, we verwelkomen u van harte!

Voor opgave en meer informatie kunt u terecht bij: Judith Menheere, Beweegcoach SMWO:j.menheere@smwo.nl, 06-52824303.

Of de 1-daagse training en het wandelprogramma van 20 weken van start gaan is uiteraard afhankelijk van de maatregelen rondom de Corona pandemie!