MQ Scan

Goes wil graag kinderen die te weinig bewegen, een beweegachterstand hebben of te zwaar dreigen te worden extra beweegactiviteiten aanbieden.

MQ scan

Om kinderen met motorische of beweegachterstanden te signaleren, gaat Goes aan de slag met het screenen van motorische vaardigheden bij leerlingen in het primair onderwijs. De motorische vaardigheden van 4 tot 12 jarige kinderen wordt beoordeeld door de MQ scan. Het beweeggedrag wordt in kaart gebracht met de vragenlijst van Beweeg ABC.

Het is belangrijk dat elk kind deelneemt aan de motorische screening. De gegevens - welke volgens de AVG-richtlijnen verzameld worden - worden bijvoorbeeld gebruikt om een totaalbeeld van de school en de stad te krijgen en om Goese kinderen, die dat nodig hebben, meer te laten bewegen.

MQ Scan bij u op school

Bent u als Goese basisschool enthousiast geworden? De professionals kunnen op uw school aan de slag. In de periode september tot november zijn zij een aantal dagen bij u op school aanwezig zijn om de testen uit te voeren. Ook als u als school géén interesse heeft om deel te nemen, dan horen wij dat graag van u.

Beweeg ABC 
Het meten en wegen wordt op school - tijdens de reguliere gymles - uitgevoerd door een opgeleid testteam van het CIOS en de HZ University of Applied sciences. De kinderen worden (in gymkleding) gemeten en krijgen hierbij zelf niet te horen wat de lengte en het gewicht is. De gegevens worden gebruikt om een totaalbeeld van de school en de stad te krijgen en om kinderen, die dat nodig hebben, meer te laten bewegen. Ook kan er advies gegeven worden over bijv. gezonde voeding. 

Meer informatie?
Kijk voor meer informatie op www.beweegabc.nl of www.mqscan.nl. Wilt u meer informatie of uw aan- of afmelding doorgeven? Dat kan via Joeri van Wallenburg van SMWO.
Telefoonnummer: +31 6 46594866
E-mail: j.vanwallenburg@smwo.nl