Judith inspireert leerlingen met Yoga

Judith Nieuwenhuijse is yogadocent en eigenaresse Vayu Yoga. Ze geeft meerdere yogalessen per week in Vinyasa Flow, Ashtanga en Yin Yang. En verzorgt achter de schermen alles wat nodig is om de studio goed te laten lopen.

Met de opening van Vayu Yoga eerder dit jaar ging er voor eigenaresse en yogadocent Judith een droom in vervulling. Toen ze in 2017 begon met lesgeven, ontstond bij haar al snel het verlangen om ooit een eigen studio te openen waar ze ‘haar’ yogi’s de totaalbeleving van yoga zou kunnen geven. Bewegen heeft altijd een belangrijke rol in het leven van Judith gespeeld. Ze deed aan klassiek- en jazzballet, bracht heel wat tijd door in de sportschool en was een fervent pilates beoefenaar. Toen ze in aanraking kwam met Ashtanga yoga was dat liefde op het eerste gezicht. Het uitdagende en energieke sprak haar meteen aan. Gaandeweg merkte ze dat Ashtanga yoga haar kracht en souplesse bracht, zowel fysiek als mentaal.

Als snel voelde Judith dat zij zich verder wilde verdiepen in Ashtanga yoga en startte ze haar opleiding aan de Ashtanga Yoga Academy. De afgelopen jaren heeft Judith zich verder ontwikkeld als docent door workshops en Teacher Trainingen te volgen bij o.a. Manju Pattabi Jois (zoon van de grondlegger van de Ashtanga Yoga), Laruga Glaser, David Swenson, Marlene Henny en Gabe Azoulay. In haar lessen deelt Judith met veel enthousiasme en gedrevenheid haar passie voor yoga. Ze hoopt haar studenten te inspireren hun lichaamsbewustzijn te vergroten en wil hen de positieve effecten van yoga laten ervaren. Met duidelijke aanwijzingen daagt ze yogi’s graag uit om binnen hun eigen mogelijkheden steeds een stapje verder te komen. Judith wil dat iedereen zich welkom voelt in haar lessen.

Vayu betekent wind en is meteen een subtiele verwijzing naar onze Zeeuwse roots. Er bestaan in de yogafilosofie 5 verschillende winden die, gestimuleerd door yogahoudingen, de levensenergie door ons lichaam sturen. Als deze winden met elkaar in harmonie werken dan zijn lichaam en geest in balans. “En dát is precies waar yoga je bij kan helpen. Want naast het fysieke stretchen en het sterker maken van je spieren, draait yoga om mentaal in evenwicht zijn. Bij Vayu Yoga vind je daarom zowel rustige als intensieve lessen die stuk voor stuk begeleid worden door professionele en enthousiaste docenten”, aldus Judith.

Yogastudio Vayu Yoga is gelegen in The Boatshed aan de Oostschans 38 te Goes

www.vayuyoga.nl(link is extern)
info@vayuyoga.nl
Tel: 06-51858384