Gezond in Zeeland, óók op vakantie!

Dat Zeeland de uitgelezen provincie is voor een heerlijke vakantie aan de kust is wel duidelijk. Maar wist je dat onze provincie ook steeds vaker gezien wordt als de ideale bestemming voor een gezonde, actieve vakantie?

Tatiana Booi van ‘Gezond in Zeeland’, vertelt wat dit voor Goes en omstreken betekent. 

Tatiana, vertel eens wat over jezelf

“Mijn naam is Tatiana Booi, ik ben 40 jaar en werk nu als ZZP’er. Namens Impuls Zeeland vul ik de makelaarsrol in voor het onderwerp ‘gezond recreëren’ voor Gezond in Zeeland. Ik woon sinds 2006 in Zeeland omdat ik toen als beleidsadviseur recreatie en toerisme bij de Kamer van Koophandel aan de slag ging. Hierna ben ik gaan werken voor Impuls Zeeland. En nu dus als ZZP’er als Gezond Recreëren makelaar voor Gezond in Zeeland.”

Kun je ons wat meer vertellen over Gezond in Zeeland?

“Zeeland is bij uitstek dé provincie voor een gezond en prettig leven. Gezond in Zeeland wil de natuurlijke kwaliteiten van de provincie die goed zijn voor je gezondheid, meer onder de aandacht brengen. Deze aandacht biedt kansen voor ondernemers en organisaties. Gezond in Zeeland probeert deze ondernemers en organisaties met elkaar in contact te brengen, ze te prikkelen en te ondersteunen.”

Wat doe je als Gezond Recreëren makelaar?

“Ik ondersteun enerzijds toeristische ondernemers die iets met gezondheid willen doen, anderzijds help ik ondernemers die zich op toeristen willen richten. Eigenlijk probeer ik voornamelijk toffe initiatieven aan te jagen en mensen met elkaar te verbinden, zodat er steeds meer gezonde initiatieven ontstaan.”

Wat betekent dit voor de recreatie bij Goes?

“Als onderdeel van het gezondheidsprogramma in de Bevelanden helpen we bijvoorbeeld Omnium op de kaart te zetten als gezondheidsontmoetingsplek. Hier proberen we het gezondheidsconcept verder uit te bouwen. Omnium is op dit moment een combinatie van een ROC met sportzalen, een zwembad en het klimbos. Deze onderdelen sluiten nog niet goed op elkaar aan. Alle onderdelen hebben met sport en gezondheid te maken, maar dat voel je nog niet wanneer je het Omnium instapt. Een gezonde kantine, of een samenwerking met bijvoorbeeld het ziekenhuis, zou stap één kunnen zijn om het Omnium “gezondheid” uit te laten stralen. Wij helpen het Omnium door met ze te sparren en lijntjes te leggen zodat het gehele concept gaat passen bij hun onderscheidend vermogen.”

Naast de grotere projecten zoals het Omnium, helpen jullie toch ook de kleinere ondernemers?

“Dat klopt! We helpen ook wat kleinere initiatieven op te starten. Zo hebben we bijgedragen aan een healthy event in Yerseke, geven we ondersteuning aan het project SAIL (Stay Active and Independent Longer) waarbij ouderen onder meer een kookcursus krijgen om gezonder te leren koken én we organiseren health checks waarbij mensen inzicht krijgen in hun eigen vitaliteit.”

Wat zijn toffe vitale activiteiten in Goes en omstreken deze zomer?

  • 1 t/m 7 juli: 1, 4 of 7 daagse Integrale Yoga & Ayurveda retraite in Wolphaartsdijk
  • 3 juli: Natuurvaartocht met eilandenstop in Yerseke
  • 8 juli t/m 18 augustus: Super Zomer Festival bij Omnium: de hele zomer lang onbeperkt zwemmen, spelen en sporten
  • 13 juli:  Festival Puur natuur in Wolphaartsdijk
  • 10 augustus: Atletiekwedstrijd de 15 van Wolphaartsdijk
  • 7 t/m 14 september: De Oosterscheldeweek

“Deze vaak bestaande initiatieven stimuleren en ondersteunen we om het aanbod nóg gezonder en vitaler te maken. Dit doen we door binnen de vijf pijlers van Gezond in Zeeland, (Recreëren, Voeding, Bewegen, Natuur en Gezondheid) samen te werken.
 

Ook een gezond initiatief?
Gezond in Zeeland staat altijd open voor nieuwe ideeën, ook in Goes en omstreken. Tatiana denkt graag mee! Neem contact met haar op via: tatianabooi@impulszeeland.nl of kijk op de website van Gezond in Zeeland: www.gezondinzeeland.nl

Gezond in Zeeland

Gezond op vakantie 2 Gezond op vakantie