Fit2work, workshops gericht op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Bij initiatiefnemers Gors, Viazorg, Ozeo en later Juvent is de wens ontstaan om de thema’s duurzame inzetbaarheid, betekenisvol werken en vitaliteit toegankelijk en inzichtelijk te maken voor de medewerkers uit onderwijs, zorg en welzijn in Zeeland. Door middel van Fit2Work inspireren ze de medewerkers op het gebied van duurzame inzetbaarheid, betekenisvol werken en vitaliteit. Niet iedereen wordt vitaal van hetzelfde, maar van alle verschillende mogelijkheden zit er vast iets bij wat past bij de individuele werknemer.

Week van de duurzame inzetbaarheid & vitaliteit en Fit2WorkWeek is elk jaar in november. Op donderdag 18 november van 15.00 - 21.00 uur staat het Omnium in het teken van ervaren, doen, weten, beleven, bewegen, loslaten. Daarin is er aandacht voor bijvoorbeeld gezonde voeding, mantelzorg, gezonde leefstijl, betekenisvol leven, grenzen stellen, veiligheid. Medewerkers kunnen zich inschrijven voor een workshop naar keuze. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld aan hartcoherentie, grenzen stellen, omgaan met overgangsklachten, hoe combineer je mantelzorg met je betaalde baan, zelfverdedigingslessen, bedrijfsyoga etc.

Let op, deelnemen aan de workshops van Fit2Work kan als jouw organisatie verbonden is aan Fit2Work. De betrokken instanties die meedoen wordt gevraagd een bijdrage te leveren in de vorm van het leveren van bijvoorbeeld een trainer of een workshopsleider of een locatie/ruimte. Mocht je als individuele werknemer willen deelnemen maar is je organisatie nog niet verbonden aan Fit2Work? Neem contact op via fit2workzeeland@gmail.com.

Het projectteam wat bestaat uit Jelmer Holm (Viazorg) Dalilah van Nek (Juvent) en Jan de Rooij (Gors) en Geralda Jansen (Ozeo) willen hiermee bewustwording creëren over de regie die zij zelf voeren over hun duurzame inzetbaarheid; hun leefstijl en manier waarop zij betekenis verlenen aan het werk en hun privésituatie. De afgelopen jaren is veel aandacht besteed aan hoe je de symptomen van werkstress herkent en wat de gevolgen zijn van werkstress. Met dit evenement ligt de focus op preventie, ontplooiing, welbevinden en het vergroten van werkplezier. Dit project steekt in op de energiebronnen die van nature aanwezig zijn. “We gaan niet in op werkstressoren, maar willen juist de focus leggen op hoe we de veerkracht van de medewerkers kunnen versterken, hoe we hun bevlogenheid kunnen aanwakkeren en persoonlijke hulpbronnen inzichtelijk maken. Wanneer medewerkers energiek en bevlogen zijn, ervaren ze zelf meer plezier, rust en balans. Daardoor zijn medewerkers duurzamer inzetbaar”, aldus Geralda.

Wat cijfers op een rijtje:
24 deelnemende organisaties
3 vitaliteitsmarkten
25 Cios studenten
50 trainers 
100 workshops 
1650 plaatsen beschikbaar in de workshops 
15.000+ werknemers die werken bij de organisaties 

Tip van Geralda Jansen:
De lezing van Christine Bender is een aanrader! Ik heb haar lezing online gevolgd en dat was al top. Ik zou zeker aanraden zoveel mogelijk te volgen. Dit is je kans om je laagdrempelig op heel veel thema’s te laten informeren!

Meer informatie, het aanbod van de workshops of gelijk aanmelden?
Ga naar www.fit2workzeeland.nl

Fit2work uitnodiging 2021