Fit naar je werk bij Roompot Group

In juni 2019 verhuisde het hoofdkantoor van Roompot Group naar Goes. Het nieuwe kantoor biedt volop mogelijkheden voor medewerkers om fit te blijven. Of het nu gaat om een sportruimte, bedrijfsrestaurant met gezonde maaltijden of verstelbare bureaus: aan alles is gedacht. 

Aandacht voor vitaliteit en gezondheid 

Vorig jaar werd aan de medewerkers van Roompot Group de vraag gesteld waar het nieuwe kantoor volgens hen aan moest voldoen. Baptiste van Outryve, PR & Corporate Communication manager: “Daaruit bleek vooral dat ze het belangrijk vonden dat er over vitaliteit en gezondheid werd nagedacht. Daar hebben we gehoor aan gegeven!” Baptiste nam samen met een aantal andere collega’s het initiatief om dit plan verder vorm te geven. “Allereerst wilden we medewerkers de mogelijkheid bieden om in hun pauze buiten te wandelen. Wat dat betreft had ons voormalige hoofdkantoor in Kamperland een mooie ligging: het strand lag om de hoek. Dit hebben we nagebootst door een wandelpad van zo’n 1,2 kilometer aan te leggen met natuurlijke materialen. Door zand, schelpen en hout te gebruiken, heb je totaal niet het gevoel dat je je op een industrieterrein bevindt”, vertelt Baptiste. 

Meer bewegen

Ook de binnenkant van het kantoor staat compleet in het teken van het welzijn van medewerkers. Baptiste: “Het begint al zodra je binnenkomt. Het kantoor heeft vier verdiepingen. We hebben een lift, maar deze hebben we uit het zicht geplaatst. Hierdoor neem je onbewust toch de trap. Met resultaat!” Verder zijn er ruime werkplekken gecreëerd met verstelbare bureaus, zodat medewerkers ervoor kunnen kiezen om af en toe staand te werken. Daarnaast is er sportruimte aanwezig die de hele dag voor iedereen toegankelijk is. “Nu wordt de sportruimte vaak alleen voor of na werktijd gebruikt. Maar in principe kun je hier de hele dag gebruik van maken, ook onder werktijd. We vinden het belangrijk dat medewerkers zowel fysiek als mentaal gezond zijn. We stimuleren het dan ook wanneer medewerkers even een sportieve break willen nemen. Dit heeft uiteindelijk ook een positief effect de werkresultaten. Na een sportsessie kun je gebruikmaken van de douches, waarna je weer fris verder kunt met je werk.” 

Gezonde maaltijden 

Wie de ligging van het industrieterrein in Goes een beetje kent, weet dat het nieuwe kantoor omringd is door verschillende fastfoodrestaurants. Baptiste: “Uiteraard mag iedereen zelf bepalen wat hij of zij eet. Maar we wilden wel een gezond alternatief bieden. Het kantoor is daarom voorzien van een bedrijfsrestaurant met gezonde, verse maaltijden. Er zijn niet alleen belegde broodjes, maar ook lekkere salades en smoothies. Voor een klein bedrag kun je in de lunchpauze dus genieten van een gezonde lunch. En als het weer meezit, kijk je vanuit het zonnige dakterras ook nog eens uit over de A58. Wat wil je nog meer?” 

Roompot