Fietsmaatjes heeft uw hulp nodig!

Fietsmaatjes heeft uw hulp nodig! Initiatiefnemer Hans Bloem vertelt waarom en alles over het project Fietsmaatjes.

Hans Bloem is 46 jaar geleden geboren in Goes en momenteel woonachtig in de Randstad. Naast een drukke baan is Hans graag bezig met sport en bewegen. Hij is in Goes begonnen met volleybal en speelde bij Mytilus. Sinds 2 jaar is hij overgestapt naar een andere sport; het racketspel padel. Daarnaast gaat hij naar de sportschool en zit hij graag op de mountainbike en racefiets. Sinds begin dit jaar is hij vrijwilliger bij het prachtige project Fietsmaatjes.

Hans was zoekende en wilde graag mensen helpen. In een lokale krant zag hij dat het fietsmaatjes project bij hem in de regio ging starten en dat ze vrijwilligers zochten …. bingo! Bij dit geweldige project kunnen mensen die, om wat voor reden dan ook, niet (meer) zelfstandig kunnen fietsen worden gekoppeld aan een vrijwilliger. Deze vrijwilligers gaan dan samen met een gast op een duo fiets op pad. Op de elektrisch ondersteunde duo fiets zit je naast elkaar. De fiets is dusdanig instelbaar dat mensen met allerlei verschillende lichamelijke beperkingen toch kunnen fietsen. Kortom een hele gezonde en gezellige manier om er samen op uit te gaan. Er ontstaan tijdens het fietsen hele leuke gesprekken en dit terwijl je dus beweegt en buiten bent! Geweldig toch!

“Ik denk dat het fietsmaatjes project een uitkomst is voor zowel de gasten als de vrijwilligers zelf. Het geeft voor beiden enorme voldoening. Daarbij is er sprake van dankbaarheid en vriendschap en die glimlach op de gezichten .... onbetaalbaar!”, zegt Hans. Het kan natuurlijk niet dat zo’n mooi project niet van de grond komt in Goes en omstreken. Sterker nog in heel Zeeland is dit project nog niet van de grond gekomen. De prachtige omgeving leent zich natuurlijk uitstekend voor een fietstocht. Hans weet zeker dat er ook in Zeeland heel veel mensen, jong en oud, baat bij zouden hebben. Om het project in Goes van de grond te krijgen hoopt hij dat er lokaal mensen opstaan.

Het mooie is dat de oprichters van Fietsmaatjes.nl lokale initiatieven graag en goed ondersteunen zodat het wiel niet opnieuw uitgevonden hoeft te worden. Ze zitten er al klaar voor! Je hebt echter wel lokaal mensen nodig die de handschoen oppakken. Omdat Hans zelf niet in Goes woonachtig is, roept hij bij deze lokale mensen op om, al dan niet samen, met fietsmaatjes.nl in contact te treden en in Goes en omstreken aan de slag te gaan. “Gezelligheid, verbondenheid, sociaal, samen, buiten, bewegen... Dit alles is goed voor het welzijn voor ons en fietsmaatjes heeft het allemaal in zich!”.

Door Corona hebben we allemaal minder contact met elkaar en is het voor de meest kwetsbare groep mensen helemaal lastig. Daarom denkt hij dat dit de perfecte tijd is om dit project in Goes van de grond te krijgen. De door fietsmaatjes gebruikte fietsen zijn van hoge kwaliteit, erg veelzijdig verstelbaar en elektrisch ondersteund. De nieuwprijs zo’n fiets is dusdanig hoog dat het voor heel veel mensen niet haalbaar is om zo’n fiets privé aan te schaffen. Door fietsmaatjes op te starten is het wel voor iedereen bereikbaar!

Wil je ook helpen om dit initiatief in Goes en omstreken op te starten? Meld je aan via: https://fietsmaatjes.nl/landelijk-contact/ of De lokale Fietsmaatjes organisatie - Fietsmaatjes.NL

Meer informatie is te vinden op: www.fietsmaatjes.nl

Oproep flyer fietsmaatjes

oproep 1 oproep 2